René Langdahl spørger: 

Kan man drikke en udsigt? Kan man indtage en kystlinje? Kan man destillere bjergsidens vækster og gøre dem til vin, selvom druer ikke indgår i blandingen? Det sidste er muligt, mens de andre skøre tiltag kun kan lade sig gøre i et Nordbrandt-digt eller i en Disneyfilm. Jeg har det bare sådan at Cinqueterre er og bliver det mest imponerende vinområde på jorden, (og nej jeg har ikke været i dem alle), hvor solbagt og vindomsust middelhavsflora med havudsigt nærmest på biodynamisk vis må være i stand til at overføre sine attributter og lugtelige egenskaber til både hvid- og rødvin. Alle besøgende betages af Cinqueterre, men langt fra alle betages af den medfølgende vin, som optræder antifloral, antiaromatisk og modsat både sauvignon blanc, riesling og chardonnay. Cinqueterre er per definition som DOC en hvidvin, men der fremstilles også rødvin på skrænterne, højt hævet over skummende brændinger og fem pastelfarvede overrendte fiskerlejer vest for La Spezia. Jeg forelskede mig i området for godt to år siden og en af de vinøse muser var mikroejendommen Possa.

De har lige fået dansk importør med egensindighedsjægerne Vinova i Horsens. Vær dog beredt! Bosco og albarola er ikke just guds gave til hvidvinsdrikkere med sværmeriske tendenser....læs resten af artiklen på: renelangdahl.com

Læs mere om Possa her

on