Domaine Charlopin-Tissier
”Jeg kommer ikke salat i min vin” ordene er Yann Charlopins, sagt med overbevisning og et stort glimt i øjet. Med salat mener han stilke. Yann sværger til berømte Henri Jayers tilgang til vinifikation, og afstilker altid sine drueklaser. En praksis, der s...
Læs videre
Domaine Charlopin-Tissier
Yann Charlopin har trods sin unge alder, allerede talrige Bourgogne årgange under bæltet. Han er søn af Philippe Charlopin, (Domaine Charlopin-Parizot) og hjælper stadig sin far på det 25 ha. store domaine, noget han startede på allerede som 19-årig, hvor han havde fået nok af skolen, og langt hellere ville befinde sig i nogle af Côte d’Ors mest prestigefyldte vinmarker. I 2004 Hans far Philippe Charlopin stod i øvrigt i lære hos Henri Jayer, indtil han startede sit Domaine i 1978, så inspirationen har Yann ikke fra fremmed.
I 2013 blev han af sin gode ven og tidligere arbejdsiver Jean-Marie Fourrier opfordret til at lægge et bud ind på en ejendom i Morey St.Denis. Det var amerikansk fødte David Clark der satte sit knapt 4 ha. store domaine til salg, og Yann lagde et bud ind, og holdt vejret. Han var én blandt i alt 19 budgivere på huset og de velbeliggende marker i bl.a. Vosne Romanèe og Morey St. Denis. Heldigvis blev han og hans kone Justine Tissier de heldige overtagere, og tilføjede domainet nogle af familiens markbesiddelser i bl.a. Marsannay.
Stilen i Charlopins vine er i høj grad inspireret af Jean-Marie Fourrier og Arnaud Mortet. Saftige, elegante og aromatiske vine uden for stor ekstratktion. Vinene rackes ikke, og lagrer længe på det fine bundfald inden aftapning uden filtrering. Domainet drives økologisk, men uden certificering.