Equipo Navazos Casa del Inca PX 2015

Kun 55 tilbage
250,00 kr
En fantastisk sød PX fra Navazos. Normalt er PX lig med brændte figner, overdreven sødme og nærmest sirup agtig kluntet frugt. Her er der med knapt 500 gr. restsukker pr. ltr. også tale om en sirupøs motorolie konsistens med masser af tørrede rosiner og figner. Men cluet er at der tillige er masser af friskhed og finesse i denne sødme. Hemmeligheden er nænsom presning af de soltørrede druer, samt anvendelse af den fineste druesprit. Mosten kan på grund af sit store sukkerindhold, stort set ikke gære, men tilsættes i stedet druesprit, inden den lagrer videre på amfora ligende cementtanke, lokalt kendt som conos. Der er specialisten Peres Baquero i Montila der i samarbejde med Equipo Navazos fremstiller og udvælger vinen. Elegance og intens sødme til chokolade desserter, brændte figner, konfekt - eller som et glas dessert i sig selv.
Druer
Pedro Ximenez
Vinstokkes alder
-
Type
Sherry
Appellation
Montilla Moriles
Jordbund
Kalk, Albariza
Markers højde
-
Fermentering
Vinen gæres ikke, men tilsættes druesprit af høj kvalitet.
Format
75 cl
Dyrkning
Konventionel
Lagring
Cementtanke og conos i 18 måneder
To Top