Clos Cibonne

At besøge Clos Cibonne i Provence, er som at træde ind i en tidslomme. Her hylder man traditionerne, de klassiske dyder og en ældgammel druesort som andre har opgivet for længst. Etiketterne ser ud som de gjorde tilbage i starten af 1930'erne, og der bliver selv med 5. generation ved roret, lavet vin som i de gode gamle dage. En stil der på diskret vis har fået Clos Cibonne ind i den eksklusive elite af topproducenter i Provence. Se producent PDF her

Desc

9 varer

pr. side
Vis som Tabel Liste
Desc

9 varer

pr. side
Vis som Tabel Liste

Clos Cibonne

Clos Cibonne har gennem alle årene helliget sig den lokale og meget sjældne Tibouren drue. Den giver med sin saftighed og intense aroma profil fantastisk spændene vine, der virkelige understreger Provences garrigue dominerede terroir. Druen er gennem årene blevet glemt og negligeret fordi dens meget varierende udbytte og tendens til Coulure (manglende frugtsætning efter blomstring) har gjort den besværlig. Clos Cibonne bruger Tibouren druen både til deres markante roséer, og til deres saftige rødvine.

Provence Rosé der lagrer godt

Clos Cibonnes roséer besidder en næsten urtet, krydret karakter med en mere gylden-rosa farve, end man normalt ser i Provence. Samtidig er det roséer der lagrer fortræffeligt i 5-10 år. Er du stadig ikke overbevist om rosé verdens fortræffeligheder, er dette en anderledes og stærkt vanedannende indgang til rosé-universet. De røde vine på Tibouren er i højeste grad også værd at stifte bekendtskab med. I Cuvée Speciale finder man en saftighed og lethed der både kan give mindelser til Beaujolais og Jura.

To Top