Naturvin

Naturvin er en forholdsvis ny betegnelse, og som sådan ikke et officielt og certificeret prædikat til en vin. Kort fortalt er naturvin i første omgang enten økologisk eller biodynamisk, og tilsættes ingen gærstammer, eller andre ”unaturlige” hjælpemidler som syrejustering, sukker i vineriet. Der tilsættes næsten ingen svovl, og der filtreres og klares heller ikke. Altså en vin der fremstår så naturligt som overhovedet muligt, uden hjælp fra andet end naturen selv.

Desc

Varer 1-9 af 33

pr. side
Vis som Tabel Liste
Desc

Varer 1-9 af 33

pr. side
Vis som Tabel Liste

Mange af vores vine er lavet efter disse principper og er i sagens natur, naturlige. Men i denne kategori har vi valgt at udskille de vine der enten er helt uden svovl, eller meget lavt svovlede. Afhængig af hvilken naturvins organisation man spørger, så er den tilladte mængde af total svol (fri og bunden svovl) forskellig. Det franske S.A.I.N.S. tillader slet ingen svovl, men tillader derimod en grov filtrering af vinen. AVN tillader 30 mg. svovl pr. liter for rødvin, og 40 mg. for hvide, mens den italienske VinNatur tillader 50 mg. total svovl pr. liter.

Til sammenligning indeholder mange konventionelle hvidvine 150 mg. svovl pr. liter. Mængden af svovl siger ikke noget om hvordan vinen lagrer, men det er vigtigt at langtids-lagre helt usvovlede vine ved en temperatur på maksimalt 15 grader.

Naturvin fra europæiske vinbønder

Vi synes vi det er vigtigt at lave sin vin så naturligt som muligt, men mener omvendt ikke en vin nødvendigvis bliver unaturlig, hvis den tilsættes eksempelvis en højere mængde svovl, eller vinen er filtreret. Vi udvælger altid vinene efter smag og kvalitet, der for os er det vigtigste parameter. Vi hjemtager natur vine fra små og mellemstore vinbønder rundt omkring i Europa, der skaber ærlig håndlavet vin. I vores sortiment kan du blandt andet finde natur vin fra europæiske lande som:

Landene viser, at der er kommet mere fokus på at skabe bæredygtigt vin, som både er af god kvalitet og tilgodeser naturen og miljøet omkring os, dette i særdeleshed indenfor naturvine. Vi hos Vinova har dermed fokus på at samarbejde med vinbønder, der går op i deres håndværk, og flere af dem er enten certificeret økologiske eller har ændret deres produktion i den retning.

Inden for vores naturvine kan du desuden finde vine fra forskellige geografiske områder i de respektive lande. Du kan blandt andet finde vine fra Toscana, Bourgogne, Rueda, Roussillon og Beaujolais. Hvis du derfor har et særligt område, hvor du foretrækker at få din naturvin fra, er der gode muligheder hos os.

Stort sortiment af flere forskellige typer naturvine

Når det kommer til vores sortiment af naturvine, kan du finde vine i flere formater. Vi forhandler nemlig både:

Ud over formatet kan du desuden vælge imellem flere forskellige typer natur vine. Du kan nemlig både finde rødvine, hvidvine, orangevine, og pet-nat på vores hylder. Inden for rødvine kan du desuden både få lette, medium og kraftige rødvine, og inden for hvidvine kan du få både fyldige og lette. På den måde er der noget for enhver smag, alt efter hvad du foretrækker i en naturvin. Det samme gælder prisen.

Mange kan fejlagtigt tro, at en naturvin er dyr og kun sælges på det ”naturlige” element og dermed ikke på grund af sin kvalitet. Det vil vi hos Vinova gerne gøre op med. Vi forhandler nemlig bæredygtig vin fra vinbønder, der bestræber sig på at skabe den bedst mulige vin. Samtidig kan du hos os også finde vine inden for denne kategori til forskellige priser. På den måde kan du finde økologiske vine lige fra 100 kr. til over 1000 kr. Det betyder, at du også kan finde vine til fornuftige priser, men samtidig viser vores udvalg også, at for os hænger pris og kvalitet sammen.

To Top