Portugal

Portugal har gennem årtier været et lidt glemt område for de fleste danskere. Ser man bort fra de ikoniske portvine, er det de færreste, der har stiftet bekendtskab med dette spændende vinland. Hos VINOVA har vi primært valgt at satse på rødvine fra Douro, der er lavet på de klassiske portvinsdruer, men altså som tørre, fyldige og relativt kraftige rødvine. Desuden har vi en kæmpe kærlighed for de kølige hvidvine længere mod nord fra Vinho Verde. Her er det druerne Alvarinho (den spanske ækvivalent til Albarinho i Rias Baixas) samt Trajadura, der er toneangivende. Producenten hedder Regueiro og hører til blandt de bedste og mest respekterede i området.

Desc

8 varer

pr. side
Vis som Tabel Liste
Desc

8 varer

pr. side
Vis som Tabel Liste

Portugisisk vin

Fælles for vinene er en sprød, næsten vibrerende intens mineralitet parret med store mængder saftig og læskende frugt. Vine, der trods det elegante og næsten svævende udtryk, sagtens kan ligge i kælderen i flere år og vinde kompleksitet. Ideelle skaldyrsvine og til en pris, hvor man får ekstremt meget vin for pengene.

 

Et vinland med stolte traditioner

 

Det er ikke tilfældigt, at portugisisk vin er fremragende, da landet har en lang vinhistorie bag sig. Det vides ikke, hvornår de første vinplanter blev sat, men historiske undersøgelser har vist, at Portugal producerede vin i romertiden. Helt tilbage i 1100-tallet eksporterede Portugal desuden vin til England, hvilket vinlusen dog desværre satte en stopper for i 1800-tallet. 

 

Portugisisk vin er derfor stærkt præget af traditioner og bliver nogle steder stadig trådt med bare fødder. Langt de fleste portugisiske vinbønder benytter sig dog i dag af moderne teknik, som gør dem i stand til at producere fremragende og velsmagende vine.

 

Portugisisk vin har igen klasse og kvalitet

 

I slutningen af 70’erne og i starten af 80’erne rev danskerne portugisisk vin ned af hylderne. Det gjorde de, fordi danskerne dengang var vilde med den sydlandske vin. Men portugiserne var også glade for at kunne afsætte store mængder af vin. Den glæde gjorde desværre, at kvaliteten med årene faldt drastisk, hvilket helt automatisk fik salget af portugisisk vin til at falde markant.

 

Portugal er siden da blevet glemt, hvilket er en skam, da der siden 80’erne er sket meget i den portugisiske vinproduktion. Masseproduktionen er der stadig, men kvaliteten er der vundet respekt for igen. Derfor bugner Portugal igen af virkelig god vin med forskellige udtryk til gode priser.

 

Vi kan derfor heller ikke komme udenom at tilbyde portugisisk vin på vores hylder, da det solbeskinnede land mod syd fortjener hæder for sine traditioner og vine.

Køb portugisisk vin hos VINOVA

 

Hos VINOVA har vi udvalgt nogle af de bedste portugisiske vine fra mindre og meget passionerede vinbønder, som alle producerer vin med respekt for de stolte traditioner. Vi har både udsøgte rødvine og hvidvine til meget skarpe priser.

 

Vi guider og vejleder dig gerne omkring de enkelte vine, så du får valgt en vin, der passer perfekt til formålet og den mad, du ønsker at ledsage den til. Vi har stor kendskab til portugisisk vinproduktion og kan derfor hjælpe dig uanset spørgsmål.

To Top