Mosel

Mosel området har gennem århundrede blevet regnet for et af verdens vigtigste vinområder. I hjertet af distriktet finder man Tysklands ældste by Trier, der vidner om områdets historisk set store betydning. Vine fra top marker som Piesporter Goldtöpfchen var for 100 år siden blandt verdens dyreste vine, og for hvis fod man for få år tilbage fandt Nordeuropas ældste vinpresse.

Desc

Varer 1-9 af 32

pr. side
Vis som Tabel Liste
 1. FIO, Socalcos 2018
  FIO, Socalcos 2018

  92p. R. Parker

  92 p. VINOUS

  TILBUD 145,00 kr Pr. fl. v/6 - SPAR 180,00 kr
 2. FIO, Falkenberg 2017 MG
  FIO, Falkenberg 2017 MG

  92p. R. Parker

  525,00 kr
 3. FIO, CabiSehrNett 2017 MG
  FIO, CabiSehrNett 2017 MG

  FIO WINES er kåret som "Årets Opdagelse" 2020 af Gault&Millau!

  525,00 kr
 4. Immich-Batterieberg, ROB Spätburgunder Rosé 2019
  Immich-Batterieberg, ROB Spätburgunder Rosé 2019
  TILBUD 125,00 kr Pr. fl. v/6 - SPAR 120,00 kr
 5. Willi Schaefer, Graacher Domprobst Auslese #14 2019, (3/8 fl.)
  Willi Schaefer, Graacher Domprobst Auslese #14 2019, (3/8 fl.)
  98 p. Mosel Fine Wines 97 p. Robert Parker
  400,00 kr
  Ikke på lager
Desc

Varer 1-9 af 32

pr. side
Vis som Tabel Liste

Smag af Mosel

I dag er Mosel et mangefacetteret område, med mange stilarter og smagsretninger. Fælles for vinene i vores sortiment er at de er lavet på den berømte Riesling drue, der ingen steder i verden giver så ekspressivt et udtryk som på netop disse skiferholdige Mosel vin-skråninger.

Det er som om druen henter en næsten elektrisk aftryk af den skiferholdige undergrund, og tilsættes frugt fra solens reflektioner i den snoede Mosel flod. 

Mosel vin hos Vinova

Vinovas kærlighed til Mosel vin er stor. Ikke blot den dramatisk og ekstremt smukke natur, men også de altid gæstfrie og hjertelige vinproducenter. Vi har udvalgt vine fra 4 producenter i Mosel, der alle viser sin egen side af Mosel Riesling. 

Klassiske værdier med et moderne touch

I Piesport er den unge dynamiske duo Philipp og Daniel, hjernerne bag FIO, der laver Riesling som i helt gamle dage, med lang lagring på store foudre. Samtidig har de tilføjet Pet Nat og Orangevin på Riesling, som man ellers ikke har tradition for i Mosel vin.

Det bedste fra Mosel

Ikke langt derfra i Enkirch regerer Gernot Kollman på Immich Batteriberg. Et vinhus der på få år har manifesteret sig helt i toppen af hierarkiet i Mosel. Hans vine er tørre, sprøde, ultra mineralske og meget komplekse.

Vin fra den sydelige del af Mosel

Helt i syd, i Saardalen finder du Manfred Lochs forrygende Rieslinger, der alle er høstet på næsten Auslese niveau, men gæret tørre, eller næsten tørre. En rig, fyldig og eksotisk type Riesling, der dog stadig har masser af friskhed og underliggende mineralitet.

Vin fra Mosels verdensstjerner

Som juvelen i kronen finder du de stærkt eftertragtede Rieslinger fra Weingut Willi Schaefer i Graach. Andrea og Christoph er med deres blot 4 ha. vinmarker verdensstjerner indenfor traditionel Mosel Riesling.

Få steder – om nogen – er Riesling så ekspressiv og stadig underspillet. Alt fra Kabinett, over Spätlese til Auslese, og i sjældne år Beerenauslese, er vinene fra Mosel blandt de ypperste.

To Top