Champagne og bobler

Hos VINOVA finder du et bredt udvalg af lækre bobler fra små europæiske vinproducenter. Vi tilbyder både Champagne, Cremant sekt, Prosecco, Cava og Pet-nat i flere vanedannende udgaver. Champagnerne kommer fra topproducenten R. Pouillon lige uden for champagnebyen Epernay og fra Bes-Buy vinhuset Pierre Bertrand, hvis 1er Cru Champagne tidligere har scoret 98 point i Decanters store champagnetest. Samtidig finder du Prosecco fra Silvano Follador, der af bl.a. Vinous betegnes som Italiens bedste Prosecco. Herudover finder du økologisk sprød Cava fra VallDolina, Cremant fra Domaine Hurst i Alsace samt Sekt fra Fred Loimer i Østrig.

Desc

Varer 1-9 af 35

pr. side
Vis som Tabel Liste
Desc

Varer 1-9 af 35

pr. side
Vis som Tabel Liste

Lækre, europæiske bobler

Er du til bobler med en anelse mere sødme (uden at blive sødt), så er kategorien med helt naturlige Pet-Nat måske noget for dig. Her tilsættes ingen svovl eller gær, men vinen gærer naturligt med bundfaldet, og den naturlige gær skaber bobler, der både er bløde og venlige og samtidig har en anelse mere frugtsødme end traditionel tør champagne.

 

Vores bobler kommer som sagt fra små europæiske producenter og spænder over områder som blandt andet Alsace, Kamptal, Catalonien, Mosel og Champagne. Vi lægger som med alle vores vine vægt på en bæredygtig produktion med fokus på vine, der leverer personlighed og terroir i hvert eneste glas.

 

Sådan bliver Champagne og andre boblende vine til

 

Champagne og andre boblende vine kan fremstilles på tre forskellige måder, som er den oprindelige, tankmetoden og sodavandsmetoden.

 

For at tage udgangspunkt i den oprindelige og traditionelle metode, opstår den boblende og mousserende effekt ved at tilsætte en sukkerholdig vin, samte en smule gær, til en færdiggæret vin. Sukkeret herfra gæres under tryk på de respektive flasker og skaber kulsyren, der giver boblerne. Flaskerne drejes en fjerdedel omgang hver dag under processen og får fjernet døde gærceller til sidst.

 

Det er meget omstændigt, hvorfor mange bobler i dag fremstilles med en andengæring på ståltanke. Ved tankmetoden får den færdiggærede vin også tilsat sukkerholdig vin og gær hvorefter den gærer under tryk i tanken. Når den er færdiggæret, bliver vinen hældt på flaske.

 

Nogle billigere mousserende vine bliver fremstillet ved at tilsætte kulsyre til vinen, når den er tappet, ligesom man gør ved sodavand. Det giver dog en hurtigt doven vin og er derfor heller ikke en metode, vores vinbønder benytter sig af, da de to andre metoder giver langt bedre bobler og dermed en bedre mousserende vin.

 

Skab stemning med bobler

 

Bobler og mousserende vine er virkelig noget, der kan bringe stemningen helt i top. Flaskerne i sig selv er noget udover det sædvanlige og giver en forventning om, at der er tale om andet end en almindelig vin. Men det er også netop, hvad du får, når du bestiller boblende flasker hos VINOVA.

 

For de er udvalgt med omhu og respekt for smag, traditioner og fremgangsmetode. Vores boblende vine har derfor deres helt egne kendetegn og bør nydes alt efter, hvordan boblerne, syreindholdet og aromaen er.

 

Det giver vi dig gerne råd og vejledning om, så du kan nyde en hyggelig eller festlig aften med bobler af bedste kvalitet.

To Top