Hvidvin

Hvidvin er på fremmarch ikke alene i Danmark, men også i resten af verden. Hvor det tidligere var rødvinene folk drak oftest, er vores kunder i dag blevet mere glade for hvidvin, hvilket er en trend, man også ser i Frankrig, hvor forbruget er tippet til en større efterspørgsel efter hvidvin.

Desc

Varer 1-9 af 226

pr. side
Vis som Tabel Liste
Desc

Varer 1-9 af 226

pr. side
Vis som Tabel Liste

Hvidvin hos VINOVA

Derfor har VINOVA også et stort udvalg af spændende håndlavede hvidvine fra hele Europa. Hvad enten du er til de sprøde og mineralske hvidvine på Riesling, Grüner Veltliner eller Sauvignon Blanc, eller om du falder for en fyldig Chardonnay, så har vi vinen. Der er også mulighed for at dykke ned i mindre kendte druer fra niche vinhuse, hvor du kan tage favntag med lokale druer som Romorantin, Viura, Albarinho eller Chenin Blanc.

 

Dyk ned i vores sortiment af hvidvine  

 

Områderne spænder fra de helt klassiske områder som blandt andet Bourgogne, Alsace, Mosel og Loire, hvor du får mange fantastiske oplevelser med vine, der traditionelt også har et stort lagringspotentiale.

 

Desuden er der et bredt udvalg af mindre kendte hvidvinsområder, der er i hastig fremgang. De sprøde hvidvine på Albarinho fra Portugal og Spanien hitter virkelig i disse år, men også de lidt fyldigere hvidvine fra Rioja har fået en stor renæssance.  

 

Som en specialitet skal også nævnes de oxidativt lagrede vine fra Equipo Navazos i Jerez i Sydspanien. Hvidvine, der er lavet præcist, som man gjorde i dette område for 100 år siden, men som ikke er genopdaget før nu. Vine, der er skabt til gastronomi på højt niveau.

 

Den smagsmæssige rejse fra drue til hvidvin

 

Det er en spændende rejse at følge druen fra den blomstrer til den plukkes og gæres. For undervejs præges den af klimaet, jordforhold, temperaturer om dagen og natten, nedbør, solskinstimer og meget andet, som er med til at give den sin særegne smag. Det er netop, hvad der gør vin og også i særdeleshed hvidvin så interessant. Netop fordi der er så mange faktorer, der påvirker smagen på den enkelte mark, er det muligt at fremstille hvidvine med så forskellig og særegne smage.

 

Når druen plukkes, bliver skindet typisk ikke inkluderet i gæringsprocessen, da det er det, der gør, at hvidvinen får sin klare farve. Hvidvin har derfor også et væsentligt lavere garvesyre indhold end rødvin.

 

Få en fantastisk smagsoplevelse med vores hvidvine

 

Med vores velassorterede sortiment fra mindre og mellemstore vinbønder i hele Europa, der producerer vin med respekt for traditioner og håndværk, byder vi på smagsoplevelser lidt udover det sædvanlige.

 

Smagene er spændende og intense og udvalget byder således på både fyldige og lette hvidvine såvel som søde og tørre. Vores virtuelle hylder byder derfor på vine for enhver smag.

 

Har du spørgsmål til nogle af vores hvidvine, eller har du brug for hjælp til at finde den rette til et arrangement eller en hyggelig aften derhjemme, er du velkommen til at kontakte os for råd og vejledning.

 

Se også: rødvin, orangevin, rosé

To Top