Orangevin

Orangevin har de senere år fået en stor renæssance. Når man laver almindelige hvidvine, sier man drueskallerne fra mosten, inden man gærer sin vin. Men når man laver orangevin, bibeholder man drueskindet sammen med mosten. Der er altså tale om hvidvine, hvor drueskallerne får lov til at gære med sammen med mosten, ligesom når man gærer en rødvin. Og selvom farven i hvidvinsdruer selvsagt er meget lysere end rødvinsdruer, så optager vinen kun en lys elle mørk orange farve, afhængig af drueskindets pigment og gæringens længde.

Desc

Varer 1-9 af 11

pr. side
Vis som Tabel Liste
Desc

Varer 1-9 af 11

pr. side
Vis som Tabel Liste

Stort udvalg af orangevin hos VINOVA

Udover farven, trækker vinen også garvesyre ud af drueskindet, hvilket giver orangevin en struktur som en let rødvin, selvom den har hvidvinens friskhed. Da gæringen ofte sker mere oxidativt end almindelige hvidvine, opnår vinene ofte også en mere moden kompleksitet, der gør dem meget spændende at servere til mad.

 

VINOVA fører orangevine på blandt andet Riesling fra Mosel, på Trebbianodruen i Toscana samt på Viura druen fra Rioja. Derudover er Didier Barrals hvide/orange naturvin på Terret Gris og Terret Blanc i Faugeres, en af genrens mest ikoniske vine.

 

Nyd orangevin sammen med saltet mad og fisk  

 

Du får det bedste ud af en orangevin, hvis du serverer den veltempereret i store bourgogneglas. Hvad den specifikke temperatur bør være, kommer an på den enkelte vin. Men den bedste serveringstemperatur er et sted mellem 10 og 16 grader.

 

Du kan sagtens nyde en orangevin i sig selv, men den går bedst sammen med mad. Syren og tanninerne i vinen giver nemlig ekstra muligheder for at servere den sammen med mad, heriblandt til lyst kød samt lufttørrede skinker og pølser. Cremede oste eller lyse fisk kan desuden også være gode sammen med en orangevin på grund af dens syre og friskhed.

 

Dyk ned i vores spændende udvalg af orangevin

 

Orangevin er meget nyt og for langt de fleste af vores kunder et område, de ikke før har bevæget sig ud på. Smagsoplevelsen er meget overraskende for de fleste, netop fordi det er så frisk en vin. Udvalget er meget nøje sammensat og flere af orangevinene har også kun ganske få flasker pr. årgang. Det er med til at gøre prisen for en flaske lidt højere end en rødvin eller hvidvin, men fornøjelsen og nydelsen af de enkelte flasker er bestemt ikke mindre.

 

Køb orangevin online hos VINOVA

 

Orangevin vinder mere og mere ind på markedet, men er fortsat en nichevin, som er svær at finde på hylderne i supermarkederne. Hos VINOVA er vi vilde med orangevinens struktur og smag og tilbyder derfor et udvalg af orangevine på topniveau her på shoppen. For alle vinene gælder det, at der produceret en begrænset mængde hvert år både fordi det er et nichemarked, men også fordi vi udvælger vores vine fra mindre bønder. Dette sikrer nogle helt udsøgte orangevine på vores hylder, som du ikke finder andre steder.

 

Vil du gerne høre nærmere om orangevin, eller hvad vi anbefaler til den anledning, du skal benytte vinen, vejleder vi dig gerne til det rette valg. Vi sidder altid klar til at hjælpe.

Se også: hvidvin, rødvin, rosé

To Top