Rosévin

Rosé er langt mere end blot en vin, man drikker på terrassen om sommeren. Der drikkes mere og mere rosé i Danmark, og det er hele året rundt. En god rosé har nøjagtig samme berettigelse til god mad som enhver hvidvin eller rødvin. Prøv blandt andet roséerne til grillet fisk eller retter med friskt krydrede eller stærke elementer. Hos VINOVA hjemtager vi roséer både til det hyggelige glas på terrassen, som f.eks. Werkstoff fra Rheinhessen i Tyskland, til den ikoniske og originale Provence rosé fra tophuset Clos Cibonne.

Desc

Varer 1-9 af 24

pr. side
Vis som Tabel Liste
 1. Charvin
  Charvin, Côtes du Rhône Rosé 2020
  TILBUD 120,00 kr Pr. fl. v/6 - SPAR 150,00 kr
 2. Clos Cibonne, Vignettes Speciale Rosé, Provence Crû Classé 2018
  Clos Cibonne, Vignettes Speciale Rosé, Provence Crû Classé 2018

  6 stjerner og testvinder i Jyllands-Posten

   

  TILBUD 200,00 kr Pr. fl. v/6 - SPAR 150,00 kr
 3. Clos Cibonne, Tradition Rosé, Provence Crû Classé 2019
  Clos Cibonne, Tradition Rosé, Provence Crû Classé 2019

  5 stjerner 92p. Jyllands-Posten

   

  TILBUD 160,00 kr Pr. fl. v/6 - SPAR 120,00 kr
  Ikke på lager
 4. Immich-Batterieberg, ROB Spätburgunder Rosé 2019
  Immich-Batterieberg, ROB Spätburgunder Rosé 2019
  TILBUD 125,00 kr Pr. fl. v/6 - SPAR 120,00 kr
Desc

Varer 1-9 af 24

pr. side
Vis som Tabel Liste

Stort udvalg af rosévin hos VINOVA

Fælles for vores roséer er som altid en bæredygtig tilgang til at lave vin og et håndværk, der i mark og vineri, kommer fra øverste hylde. Det kan smages i vinen, hvad enten det er en Pinot Noir fra Loire, en Zweigelt rosé fra Burgenland, eller en rosé lave på den sjældne Tibouren drue i Provence.

 

Husk også, at vi naturligvis har rosé bobler. Både R. Pouillons fremragende rosé champagne, Loimers vanedannende rosé sekt fra Østrig, samt Pet Nat fra Mosel lavet på 100% Pinot Noir.

 

Sådan produceres rosévin

 

Selvom det er oplagt at tro, at rosévin er en blanding af rød- og hvidvin, er det nu ikke sådan, det forholder sig. Vinbonden hælder ikke en slat rødvin over i hvidvinen for at skabe en rosé.

 

Den mest udbredte metode til fremstilling af rosévin er ved brug af blå druer, som også benyttes til rødvin. Under gæringsprocessen bliver skallerne sorteret fra, inden de afgiver for meget farve. Det er netop dette, der giver rosévinen sin flotte og meget karakteristiske lyserøde farve. Fordi skallerne sorteres fra under gæringsprocessen, bliver der ikke tilføjet lige så meget tannin som ved rødvin, hvilket gør den mere frisk i smagen.

 

Hvordan vælger du den rette rosévin?

 

Vi har samlet et godt udvalg af rosévine fra nogle af de bedste vinproducenter i Europa, der producerer biodynamiske vine. Udvalget er meget varierende, når det kommer til druer og vindistrikter. For at finde den rette rosévin til den mad, du ønsker at servere, kan du ladet dig inspirere ved at klikke dig gennem vores udvalg. For ved af hver enkelt rosévin har vi nøje beskrevet, hvad de bedst går sammen med, og hvad deres styrker er. Det håber vi, gør det nemmere for dig at vælge den helt rette.

 

Skulle du fortsat være i tvivl om, hvilken rosévin der er den bedste at vælge, er vi klar til at hjælpe dig.

 

Køb rosévin i god kvalitet hos VINOVA

 

Det er dejligt at åbne en flaske rosévin på en varm sommerdag på terrassen, ligesom det også er et let og frisk indspark til en salat, fiskeretter eller fjerkræ. Vores rosévine er nøje udvalgt fra passionerede og mindre vinbønder rundt om i Europa, som producerer med respekt for håndværk og traditioner. Vores udvalg byder derfor på andre vine, end du finder i supermarkedet, hvorfor muligheden for en anderledes smagsoplevelse om noget er til stede.

 

Vinene fås i forskellige prisklasser og kan alle med fordel nydes afkølet.

Se også: hvidvin, orangevin, rødvin

To Top