Østrig

Østrig har i årtier haft verdens strengeste vinlovgivning, hvilket også afstedkommer en tårnhøj gennemsnitskvalitet – ja, vi tør godt sige verdens højeste generelle kvalitetsniveau. Bundniveauet er ekstremt højt, og priserne er stadig rimelige. Der findes til gengæld ikke meget helt billig vin, og omvendt også uhyre lidt vin til over 1000 kr. flasken. Men kigger man i prisklassen mellem 100 og 200 kroner – så finder man sjældent bedre vinkøb indenfor både hvidvin og rødvin.

Desc

Varer 1-9 af 50

pr. side
Vis som Tabel Liste
Desc

Varer 1-9 af 50

pr. side
Vis som Tabel Liste

Østrigsk vin - Vinproducenter i topklasse

Vores østrigske producenter hører til blandt eliten inden for deres regioner. I det nordlige Wachau har vi den biodynamiske stjerneproducent, Peter Veyder-Malberg, der fra stejle og ufremkommelige terrasser, udvinder flydende bjergmassiv igennem druerne Grüner Veltliner og Riesling.

 

Ikke langt derfra finder du Fred Loimers laser-præcise vine fra Kamptal. Ligeledes biodynamisk dyrkede og med et bredt udvalg af vine i både rød, hvid og den fantastiske boblende Sekt.

 

Længere mod syd i Burgenland-regionen fører vi vinene fra Hannes Schuster, der af mange betegnes som en af Østrigs klarest lysende stjerner. Vinene er flere gange blevet testvindere i Jyllands-Posten og høster også stor international anerkendelse.

 

Endeligt er de ikoniske vine med ansigterne fra GUT-OGGAU i en klasse for sig. Biodynamiske naturvine, der har en hærskare af følgere over hele verden – og de må deles om de omtrent 20.000 flasker der årligt produceres, hvoraf under halvdelen eksporteres. Druerne fra Burgneland er typisk Zweigelt, Blaufränkisch og Sankt Laurent for de røde, samt Morillon og Grüner Veltliner for de hvide.

 

Østrigsk vin med stolte traditioner

 

I forhold til Østrigs størrelse er der et meget stort antal vinbønder. Hele 30.000 af dem er der, som tilsammen dyrker vin på cirka 50.000 hektar vinmarker. Langt størstedelen er hvidvinsproduktion, som primært eksporteres til nabolandet Tyskland samt Schweiz og USA.

 

Produktionen af østrigsk vin er forbundet med mange og stolte traditioner, som blandt andet ses i forbindelse med Heurigen, hvor de østrigske vinbønder udskænker egen vin og serverer pølse, skinke, brød og ost. Det stammer helt tilbage fra kejsertiden i 1784, hvor vinbønderne fik tilladelse til at sælge deres vin sammen med hjemmelavet mad.

 

Selvom der er mange vinbønder, er vinproduktionen ikke stor. Østrigerne selv er desuden meget glade for deres vin og eksporterer derfor kun cirka en fjerdedel af deres produktion. Østrigske vine kan derfor være meget svære at opstøve i de danske supermarkeder.

Men, higer du efter at prøve en østrigsk vin, kan du få det i den bedste kvalitet hos VINOVA. Vi er selv meget glade for østrigsk vin og har som sagt udvalgt det bedste vin fra nogle af de bedste vinbønder.

 

Vi anbefaler dig gerne nogle bestemte østrigske vine, hvis du ønsker det, eller vejleder dig omkring smag og struktur, hvis du gerne vil vide mere om de enkelte vine, inden du køber og serverer det for gæster. Vi er mindst lige så passionerede omkring vin, som bønderne er, og ønsker at give dig den samme glæde og oplevelse. Kontakt os derfor gerne ved spørgsmål eller for nærmere information.

To Top